Много силно земетресение порази снощи индонезийския туристически остров Ломбок, отнемайки живота на

...
Много силно земетресение порази снощи индонезийския туристически остров Ломбок, отнемайки живота на
Коментари Харесай

Мощно земетресение в Индонезия. Над 90 са загинали

Много мощно земетресение порази снощи индонезийския туристически остров Ломбок, отнемайки живота на минимум 91 души, оповестява ABC News.

Трусът, който е разтърсил и съседния остров Бали, е бил с магнитуд 6,9 и е ударил на дълбочина от 15 км. Последвало е предупреждение за цунами.

След първичния трус са усетени още два вторични, с магнитут 5.4. По думите на представителя на Националната организация за бедствията, починалите са най-вече от северната част на острова, затиснати от личните си домове. Има възможност броят на жертвите да нарасне.

Свидетели описват за хиляди хора, в това число от остров Бали, които под паника бягат от домовете към високите елементи, с цел да се спасят от възможна приливна вълна. 

Ломбок се намира на запад от малко по-големия остров Бали. Двата острова са дом надлежно на към 3 и 4 благ. души, само че всяка година се посещават от милиони туристи от цялостен ​​свят.

Земетресението се случва само седмица откакто друго порази Ломбок и умъртви повече от дузина души.

At least 82 people died and hundreds were injured after 7.0-magnitude earthquake hit Indonesia #IndonesiaEarthquakepic.twitter.com/hgF24XAHd7

— China Xinhua News (@XHNews) August 6, 2018
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР